*** Keresse a Soponya Gportalt a facebook-on is! *** 2018-ban is válassza a soponya gportált*** Közélet*** Kultúra****Helyi események*** Hírek*** Vélemények*** Mellébeszélés nélkül***Önnek is van véleménye, regisztráljon és írja meg itt az oldalon.***

 
 
Településről
 
Civil szervezetek, Szakkörök, Clubok.
 
WWW.SOPONYA.GPORTAL.HU
 
Helyi hírek, események
 
Élhetőbb környezetért
 
Múlt Századunk
 
Társalgó
 
Menü
 
Online szavazás
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Szomszéd települések honlapjai
 
Partner oldalak
 
Jegyzőkönyvek
Jegyzőkönyvek : 2011. március 10. képviselő-testületi ülésének jegyzőkönyve.

2011. március 10. képviselő-testületi ülésének jegyzőkönyve.

  2011.03.19. 22:25

Jegyzőkönyv V. rész


 

Varga Zoltán képviselő:
A költségtérítést szerettem volna megkérdezni a jegyző asszonynál. Megvonták a szót tőlem, ami jogtalan volt a költségvetésnél. Hogy lett megoldva?
 
Béndek József polgármester:
500 ezer Ft-tal csökkentettük, a hivatalnál a költségtérítési sort.
 
Varga Zoltán képviselő:
Az utazásra gondoltam a jegyző asszonynál.
 
Nagy Zsolt képviselő:
Ugyanaz Zoli, amit tegnap megbeszéltünk. Nem értem miért kell mindenről kétszer beszélni.
 
Varga Zoltán képviselő:
Az Atya, mint díszpolgár, miért nem kap meghívót?
 
Molnárné Tarman Renáta jegyző:
Az Atya kapott meghívót.
 
Varga Zoltán képviselő:
Kapott? Akkor a múltkor nem kapott.
 
Pataki Istvánné Rákóczi utcai lakos:
Szeretnék felolvasni egy levelet.
Tisztelt vezetőség, képviselő urak, és kedves résztvevők!
Pataki Istvánné vagyok, mondhatnám úgy is, hogy törzsgyökeres soponyai. Ma már nem olyan büszkén mondom ki ezt a szót. Ugyanis az elmúlt héten történ egy olyan eset, amiről egyesek szerint szemet kellett volna hunyni, nem pedig rontani Soponya hírnevét.
Itt az elején leszögezném, nem mi rontottuk Soponya hírnevét, hanem az elkövető. Többes számban azért beszélek, mert nem olyan nagy százaléka gondolja ezt így. Csupán 2 vagy 3 ember. Én tudom biztosan, hogy Soponya 80 %-a nem az újságból és a TV-ből hallotta ezt a hírt. Pofonok a rendelő előtt. Megverték az óvónőt. Én felkeresetem a polgármester urat mint az óvónő anyósa, és ő tisztelettel meghallgatott. Csak mikor ő azt mondta, hogy ilyen még Soponyán nem történt, elgondolkodtam, biztos, hogy ő 15 éve itt lakik? És nem hallotta mikor a tanárnőt megverték? Elnézést kérek, de valakinek meg kell és meg kellene védeni ezeket az embereket, hisz nem tudni, holnap nem-e a gyermeke tanárnőjét veri meg. Visszatérve az óvónőhöz, már 4 éve hogy ki vetette hálóját a menyemre és az egész családra. Sajnos én szemben lakom az elkövetővel és családjával. Már többször megfenyegettek bennünket az udvarból. Pl. eltöri a kezét a menyemnek, ásóval, kapával, vagy éppen amit ér, belém kötött, hogy mit keres az az idegen gyerek az utcában, már, mint az unokám. Nem egyszer rontott be az óvodába a gyerekek közé mikor már tartott a foglalkozás. Sajnos az édesanyja sem különb, úton útfélen, vagy éppen mikor hozzánk jöttek zaklatta a menyemet. Kérdeném, mert ez csak egy kis töredéke az egésznek, mit lát és tanul az a gyerek aki ilyen családban nő fel?
Én úgy gondolom, hogy itt nagyon nagy mulasztás történt, hogy senki nem jelentette a gyermekvédelem felé. Én személyesen beszéltem Mosolygó Éva doktornővel és az ő elmondása szerint ő már beutalta kivizsgálásra, de nem jelent meg. Jelentettük a körzeti rendőrnek, telefonon, személyesen és mégsem történt semmi. A vezető óvónő is sok mindent tudott volna tenni, hogy ez ne történjen meg. Ezért nem nyilatkozott az újságírónak, és, még azért mert félt, hogy legközelebb őt fogja megverni. Ezt én hallottam mikor felhívta a menyemet telefonon. Mi úgy gondoljuk, hogy nem adhatunk utasítást, sem a rendőrnek, sem egyik vezetőnek sem, hogy ezek után mit kell tenni. Itt a mulasztás megtörtént és mi várjuk a következményt, ha nem itt, akkor majd a bíróságon. De én tudom, hogy ennek itt nincs vége. A férje elmondása szerint, már van egy újabb kiszemeltje a feleségének. Mi az illető családját értesítettük, hogy vigyázzon. Meddig kell még tűrnünk, félnünk, félteni gyermekeinket? Ez a nő szabadon járkál az utcán, ez a nő skrizofén, ki merem mondani. Nagyon remélem, hogy ha ezek után még történik valami a faluban, nem zárkózik el a vezetőség. Mert az én megítélésem szerint, egy vezető akkor szolgálja a legjobban a közös ügyet, ha példát mutat. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak.
 
Varga Mihály Kossuth utcai lakos:
Már a férje várja megállóban, próbálják ők megoldani családon belül.
 
Várkonyi Zoltán Petőfi utcai lakos:
Valamit kell csinálni, mert ha valami történik, meg lesz a felelősség.
 
Béndek József polgármester:
Elhangzottak olyan állítások, amiről célszerű lenne a másik felet is meghallgatni. A rendőröknek jelentést kellett készíteni az esetről. Azt gondolnám, hogy ezen a településen nem kell félnie senkinek. Szeretném leszögezni, hogy amit Ön elmondott, ezek írásban sehol nem jelentek meg. Miért nem jelent meg a családsegítőknél, vagy a rendőrségen?
 
Molnárné Tarman Renáta jegyző:
Sem a hivatalnál, sem a gyerekjóléti szolgálatnál nem volt ez az ügy. Írásban kell minden esetben jelezni, mert csak akkor lehet tenni valamit a gyerek érdekében.
 
Béndek József polgármester:
Ez biztosan így van. A településen 30 fölötti ilyen eset van, és a szükséges intézkedések minden esetben megtörténtek – tegnap volt tanácskozás a hivatalban a gyermekvédelem ügyében.
 
Simon Zoltán képviselő:
Meg kell tenni írásban a bejelentést és akkor elindul a dolog az útján.
 
Béndek József polgármester:
Ha ez 4 éve folyik, egyszer sem lehetett volna írásban oda jelenteni, ahova kell? Ne haragudjon, de ezt nem értem. Tessék írásban leírni, és elindul a folyamat. Elmondások alapján nem lehet konkrétan intézkedni.
 
Hollósi Lászlóné képviselő:
Szeretnék megosztani egy örömhírt: megérkezett a kompetencia mérés eredménye és a mi iskolánk lett a kistérség legjobb iskolája.
 
Varga Zoltán képviselő:
Szintén egy jó hírt szeretnék közölni, ma hívtak a megyei önkormányzattól, hogy Dr. Siklósi Gyula bácsit március 15-én fogják kitüntetni. Köszönöm mindenkinek, aki támogatta a jelölést, és Gyula bácsi felajánlotta, hogy segít a településünknek, amiben tud.
 
A képviselő-testület nyílt ülésére további napirend nem volt, kérdés, hozzászólás nem hangzott el, így Béndek József polgármester a képviselők aktív munkáját, részvételét megköszönte, és a képviselő-testület nyílt ülését 20:15 órakor bezárta.
 
 
k.m.f.
 
 
 
Béndek József          Molnárné Tarman Renáta
    polgármester                                                  jegyző
 
 
 
                                  
Dr. Ulcz Gyula                   Theisz Imre
      képviselő                                                   képviselő
jegyzőkönyv hitelesítők

 
Képek

 

 
Google keresés
 
Testvértelepülés

 
Önkormányzat
 
Soponya hivatalos oldala
 
Turizmus, szabadidő
 
Hirdetés.

Növény és kert rajongóknak

Lendvaikert Blog

 

 
Hasznos információk
 
Facebook

 

 
 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-01-01
 
Nagyvilág hírei percről - percre
 
Hirdetés

  

 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!